Home » Sulīgi un gardi štovētie kāposti svētku galdam

Sulīgi un gardi štovētie kāposti svētku galdam

no Ilona Meija
0 Komentāri Ziedot

Kā smaržo Ziemassvētki? Pēc mandarīniem, pēc karstvīna, krustnagliņām, kanēļmaizītēm, krāsnī ceptiem kartupeļiem un arī… štovētiem kāpostiem!

Štovētie kāposti, šķiet, ir neatņemama šo svētku sastāvdaļa latviešu ģimenēs jau no izseniem laikiem. katrai saimniecei ir sava recepte un knifi, kā tos pagatavot, lai tie būtu sulīgi, sātīgi un “kreftīgi”.

Sastāvdaļas:

  • Skābēti kāposti – 1 kg;
  • Sviests – 200 g;
  • Cukurs – 70 g;
  • Ķimenes – 1,5 ēdamkarotes;
  • Sīpoli – 2 gab.;
  • Ķiploks – 3 daiviņas;
  • Sāls – 1-1,5 tējkarotes;
  • Malti melnie pipari – ½ tējkarotes;

Pagatavošana:

  • Skābētos kāpostus liek katlā, pārlej ar verdošu ūdeni un vāra, līdz tie mīksti;
  • Kad kāposti ir gatavi, nospiež lieko šķidrumu;
  • Uz sausas pannas uzber cukuru, pievieno tam pāris pilienus ūdens un, kratot pannu, vēro, kā tas lēnām karamelizējas;
  • Tam pievieno 100 ml silta ūdens un maisa, līdz iegūst viendabīgu maisījumu;
  • Iegūtajam maisījumam pievieno sviestu un gaida, kamēr tas izkūst;
  • Maisījumā apcep sagrieztus sīpolus;
  • Kad sīpoli jau zeltaini brūni, tiem pievieno arī ķimenes, ķiploku, sāli un maltus melnos piparus, kā arī novārītos kāpostus;
  • Pēc garšas klāt vēl var pievienot arī apceptu cauraudzīti.

Lai labi garšo!

Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.

Jums var arī patikt

Leave a Comment

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Pieņemt Lasīt vairāk

Konfidencialitātes un sīkdatņu politika
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

BALTIJASZINAS MEDIJU NAMS 2024 Visas tiesības aizsargātas.