Salāti ar vistu un ananāsiem, kas palīdzēs jebkurai mājsaimniecei dažādot svētku galdu un iepriecināt viesus – materiālā.
Jaunais gads un Ziemassvētku periods jau pagājis, taču priekšā vēl daudz brīvdienu, un, lai atkal nesanāktu garlaicīgais Olivjē, UNIAN iesaka izsmalcinātus vistas salātus ar ananāsiem.
Iepriekš UNIAN rakstīja, kā pagatavot dažādus salātus ar korejiešu burkāniem , un šodien viņš pastāstīs par cita, ne mazāk garšīga ēdiena pagatavošanas tehnoloģiju.
Salāti ar ananāsiem un vistu – klasisks pagatavojums
Klasiskie ananāsu vistas salāti ir tādi, kur gaļu vāra un pievieno sieru un olas. Viņam jums ir nepieciešams:
- vistas gaļa – 200 gr;
- konservēti ananāsi – 150 gr;
- konservēta kukurūza – 100 gr;
- siers – 50 gr;
- olas – 2 gab;
- majonēze.
Gaļu un olas vāriet cieti vārītas, gatavojot tām jābūt aukstām. Izlejiet ūdeni no ananāsu un kukurūzas kārbām. Sarīvē sieru un olas. Produkti jāglabā atsevišķi.
Salātus kārtām liek uz šķīvja un pārlej ar majonēzes tīklu. Pirmā kārta ir gaļa, otrā ir ananāsi, trešā ir kukurūza, ceturtā ir olbaltumvielas, piektā ir dzeltenumi, beigās ir siers bez laistīšanas ar majonēzi. Novietojiet šķīvi ledusskapī, lai trauku mērcētu.
Salāti ar vistu un ananāsiem – citas gatavošanas metodes
Vistas salāti ar ananāsiem dzirkstīs ar jaunām garšas notīm, ja nomainīsit vārītu vistu ar kūpinātu. Šai receptei jums būs nepieciešams:
- kūpināta vistas krūtiņa – 300 gr;
- ananāsi – 150 gr;
- olas – 3 gab.;
- siers – 100 gr;
- majonēze.
Sagrieziet gaļu un ananāsus kubiņos un sarīvējiet olas un sieru. Gaļu liek dziļā šķīvī un sajauc ar majonēzi, tad ar karoti izlīdzina virsmu. Ielieciet ananāsu, pārklājiet ar majonēzes tīklu, pēc tam ielieciet rīvētas olas, atkal ieziediet ar majonēzi. Pēdējais pieskāriens ir rīvēta siera kārta.
Sēnes dažreiz liek salātos ar vistas krūtiņu un ananāsiem. Tas gatavo vēl ātrāk un vienkāršāk. Daži cilvēki to pagatavo pusstundā (slinkā veidā), sajaucot sastāvdaļas, nevis klājot tās kārtās:
- gaļa – 350 gr;
- ananāsi – 150 gr;
- šampinjoni – 250 gr;
- olas – 3 gab.;
- majonēze.
Atdzesētās vārītās sēnes, gaļu, ananāsus un olas sagriež gabaliņos, sarīvē sieru. Tad dziļā bļodā visu sajauc kopā ar majonēzi un pasniedz.