Home » 3 pārtikas produktu veidi, kas palielina demences risku – mēs visi tos ēdam!

3 pārtikas produktu veidi, kas palielina demences risku – mēs visi tos ēdam!

no EDGARS AUZIŅŠ
0 Komentāri Ziedot
8ba2cf0133303cc5f3c818db5557afa3 ce 2370x1578x0x0 cropped 666x444
Zinātnieki ir atklājuši, ka daži pārtikas produkti ne tikai veicina svara pieaugumu, bet arī pasliktina smadzeņu darbību. Cilvēkiem, kuri ēd daudz šo pārtikas produktu, ir par 28% lielāka iespēja saslimt ar demenci!
Nav noslēpums, ka čipsus, pārstrādātu pārtiku un saldumus ēst ir kaitīgi jūsu organismam un veselībai. Taču Brazīlijas zinātnieki ir pārliecināti, ka visi šie īpaši apstrādātie pārtikas produkti izraisa arī demenci!
Astoņus gadus speciālisti ir veikuši plaša mēroga pētījumu, kurā piedalījās 10 tūkstoši cilvēku. Regulāri veicot pārbaudes ar vienotu testu palīdzību, lai iegaumētu dažādu informāciju, pusmūža cilvēkiem, kuru uzturā trīs ceturtdaļas sastāvēja no īpaši pārstrādātiem produktiem, kognitīvie smadzeņu darbības traucējumi (atmiņas, veiktspējas u. c.) attīstījās gandrīz par trešdaļu ātrāk nekā citiem eksperimenta dalībniekiem.
Zinātnieki uzskata, ka demences attīstība ir saistīta ar lielu cukura patēriņu, kura daudz ir īpaši pārstrādātos pārtikas produktos. Cukura dēļ organismā rodas vairāk citokīnu – proiekaisuma proteīnu, kas paātrina smadzeņu slimību attīstību.
Jūs varētu teikt: “Man tas noteikti nedraud, es taču neēdu čipsus un saldumus katru dienu!”. Tomēr ir vērts apzināties, ka īpaši apstrādāti pārtikas produkti nav tikai pazīstamās limonādes, saldumi un uzkodas. Patiesībā šajā kategorijā ietilpst lielākā daļa pārtikas produktu ar ilgu derīguma termiņu: sākot ar mērcēm, desām un konserviem un beidzot ar veikalā pirktu maizi un brokastu pārslām vai granolu, kas tiek maldīgi pozicionēti kā produkti, kas nodrošina pareizu uzturu. Ņemot to visu vērā, ir viegli nepamanīt, ka trīs ceturtdaļas no jūsu uztura veido neveselīga pārtika!
Protams, pusfabrikāti un pārstrādāta pārtika ievērojami atvieglo dzīvi. Taču ir vērts mēģināt lēnām un konsekventi samazināt to daudzumu uzturā. Dodiet priekšroku svaigiem augļiem un dārzeņiem, standarta gaļas un piena produktiem bez piedevām. Rūpīgi izlasiet sastāvdaļu etiķetes. Dažkārt cukurs, konservanti un citas piedevas slēpjas pat visnevainīgākajos produktos!

Jums var arī patikt

Leave a Comment

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Pieņemt Lasīt vairāk

Konfidencialitātes un sīkdatņu politika
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

BALTIJASZINAS MEDIJU NAMS 2024 Visas tiesības aizsargātas.