Uztura papildināšanai ar šķiedrvielām bagātiem pārtikas produktiem var būt izšķiroša nozīme svara samazināšanas mērķu sasniegšanā.
Papildus liesām olbaltumvielām, ogļhidrātiem un veselīgiem taukiem, šķiedrvielu iekļaušana uzturā var palīdzēt jums justies sātīgam starp ēdienreizēm, stabilizēt cukura līmeni asinīs un novērst pārēšanās iespējas. Par laimi, ir vairāki pārtikas produkti ar augstu šķiedrvielu saturu, kas var palīdzēt sasniegt jūsu svara samazināšanas mērķus.
Uztura speciālistes Lisa Ričardsa un Dana Hannesa iesaka iekļaut uzturā čia sēklas, ķirbjus un ābolus, jo tie sniedz daudz priekšrocību.
Čia sēklas ir bagātas ar omega-3 taukskābēm, tām piemīt pretiekaisuma īpašības un šķiedrvielas, kas palīdz uzturēt stabilu cukura līmeni asinīs un mazina uzkodas. Ķirbji ir bagāti ar tādām uzturvielām kā kālijs un A vitamīns, kas palīdz uzturēt regularitāti, sāta sajūtu un uzlabo mikrofloru. Āboli ir lieliska šķiedrvielu uzkoda, kas palīdz izvadīt holesterīnu un taukus no organisma, nodrošina ilgāku sāta sajūtu un novērš pārēšanās iespējas.