Šī būs recepte īstenam itāļu ēdienam, kas prasīs nelielu piepūli, bet tas noteikti būs tā vērts. Ēdiens tika celts galdā raidījuma “Vakariņš ar savējiem” viesiem, bet tā pagatavošanā bija gatavs iesaistīties arī Roberto Meloni.
Nepieciešams:
Gnocci:
- ~1.5-2kg kartupeļi, vārīti, nemizoti;
- 2 olas;
- ~200g milti;
- šķipsna sāls
Mērcei:
- Dažādi tomāti ~1kg (lieli, mazi, cherry, dzelteni);
- 1 sīpols;
- 3 ķiploku daivas;
- olīveļļa;
- sāls/pipari
Pagatavošana:
Kartupeļus pēc vārīšanas nomizo un samīca gludā biezenī.
Iesit abas olas, pievieno sāls un sāk mīcīt, lēnām pievienojot miltus līdz kamēr mīkla vairs nelīp pie pirkstiem. Var būt nedaudz vairāk vai mazāk miltu nekā receptē – tas pēc sajūtām.
Kad mīkla gatava, “atpūtina” ledusskapī 2h.
Izrullē desās, un sagriež katru desu nelielās klimpiņās (2x2cm). Var atstāt kā ir, savelt bumbiņās vai norullēt pāri dakšai/robdēlim, lai iegūtu rievainu virsmu.
Tikmēr, tomātus sadursta ar nazi un liek kopā ar ķiploku un sīpolu cepties cepešpannā, dāsni aplejot ar eļļu un sāli/pipariem.
Cep 200°C apmēram 1h, kamēr smuki sagrillēti un atsulojušies.
Blendē, pievienojot vēl sāli pēc garšas. Mērce gatava.
Gnocci liek vārīties sālītā ūdeni. Vāra aptuveni 3-5 min, kamēr uzpeld.
Pannā apcep sagriezt desu ar sarkano sīpolu. Kad apcepts, pievieno olīvas un pievieno karstā pannā vārītos gnocci pa taisno no katla.
Apleg ar mērci, izmaisa, vāra/cep vēl 2 minūtes un gatavs.
Pasniedz ar rīvētu parmezana vai pecorino sieru un svaigām bazilika lapām.