Šī būs recepte īstenam itāļu ēdienam, kas prasīs nelielu piepūli, bet tas noteikti būs tā vērts. Ēdiens tika celts galdā raidījuma “Vakariņš ar savējiem” viesiem, bet tā pagatavošanā bija gatavs iesaistīties arī Roberto Meloni.
Nepieciešams:
Gnocci:
- ~1.5-2kg kartupeļi, vārīti, nemizoti;
- 2 olas;
- ~200g milti;
- šķipsna sāls
Mērcei:
- Dažādi tomāti ~1kg (lieli, mazi, cherry, dzelteni);
- 1 sīpols;
- 3 ķiploku daivas;
- olīveļļa;
- sāls/pipari
Pagatavošana:
Kartupeļus pēc vārīšanas nomizo un samīca gludā biezenī.
Iesit abas olas, pievieno sāls un sāk mīcīt, lēnām pievienojot miltus līdz kamēr mīkla vairs nelīp pie pirkstiem. Var būt nedaudz vairāk vai mazāk miltu nekā receptē – tas pēc sajūtām.
Kad mīkla gatava, “atpūtina” ledusskapī 2h.
Izrullē desās, un sagriež katru desu nelielās klimpiņās (2x2cm). Var atstāt kā ir, savelt bumbiņās vai norullēt pāri dakšai/robdēlim, lai iegūtu rievainu virsmu.
Tikmēr, tomātus sadursta ar nazi un liek kopā ar ķiploku un sīpolu cepties cepešpannā, dāsni aplejot ar eļļu un sāli/pipariem.
Cep 200°C apmēram 1h, kamēr smuki sagrillēti un atsulojušies.
Blendē, pievienojot vēl sāli pēc garšas. Mērce gatava.
Gnocci liek vārīties sālītā ūdeni. Vāra aptuveni 3-5 min, kamēr uzpeld.
Pannā apcep sagriezt desu ar sarkano sīpolu. Kad apcepts, pievieno olīvas un pievieno karstā pannā vārītos gnocci pa taisno no katla.
Apleg ar mērci, izmaisa, vāra/cep vēl 2 minūtes un gatavs.
Pasniedz ar rīvētu parmezana vai pecorino sieru un svaigām bazilika lapām.
Vairāk stāstu
Ar šokolādes krēmu pildītas pankūkas
Šīs pankūkas novērtēs ikviens šokolādes mīlis. Laiks ķerties pie darba! Nepieciešams: 400 g šokolādes krēma (piemēram, "Nutella") 2 olas; 2...
Torte “Napoleons” no cepumiem
Izrādās, ka šo kūku nemaz nav tik sarežģīti pagatavot, ja mājās ir cepumi "austiņas". Laiks ķerties pie darba. Citas tikpat...
Vistas rullīši rīvmaizē ar siera vidiņu
Kad laika ir pavisam maz, lai pagatavotu ko siltu vakariņām vai pusdienām, šī recepte noteikti būs īstā. Citas tikpat gardas...
Vistas rullīši rīvmaizē ar siera vidiņu
Kad laika ir pavisam maz, lai pagatavotu ko siltu vakariņām vai pusdienām, šī recepte noteikti būs īstā. Citas tikpat gardas...
Krabju nūjiņu groziņi
Lieliska un viegli pagatavojama uzkoda. Tā sniegs svaiguma un sāta sajūtu – laiks ķerties klāt gardo groziņu pagatavošanai. Citas tikpat...
Slinkie gaļas plācenīši
Laiks ķerties klāt kam pavisam vienkāršam. Šie gardie plācenīši būs kas pa vidu starp čeburekiem un pīrādziņiem. Citas tikpat gardas...