44
Karstie liellopa gaļas steika salāti ar kivi un plūmju tomātiem – četrām porcijām!
SASTĀVDAĻAS
- Liellopa gaļas steiks – 2 gab. (480 grami)
- Dzeltenie kivi – 4 gab.
- Plūmju tomāti – 400 grami
- Zaļā pesto mērce “Mega” – 190 grami
- Zemesrieksti, apcepti sālī – 100 grami
- Skābais krējums – 100 grami
- Salāti podiņā – 2 gab.
- Sarkanie kartupeļi – 300 grami
- Sāls, pipari – pēc garšas
PAGATAVOŠANA
- Uzkarsē pannu līdz augstai temperatūrai. Kamēr tā karsējas, steikus no abām pusēm apber ar sāli un pipariem. Kad panna uzkarsusi – tos liek cepties.
- Steikus cep 3 minūtes no katras puses, kad tie ir apcepti – noņem no plīts un liek siltumā gaļu “atpūsties”.
- Tikmēr uz tās pašas pannas apcep plāni grieztas kartupeļu šķēlītes un cep līdz tās ir gatavas, tad pievieno uz pusēm sagrieztus tomātus, lielās daivās sagrieztus kivi, uzber sāli un piparus.
- Visu samaisa un pasniedz – šķīvī liek salātu lapas, virsū kārto kartupeļus, kivi un tomātus.
- Uz porcijas uzliek plāni griestu liellopa gaļas steiku un bagātina ar pagatavoto mērci.