Mūsdienu pasaulē ēdiena gatavošana jau sen pārsniedz nepieciešamo rutīnu un daudziem cilvēkiem ir kļuvusi par hobiju un naudas pelnīšanas veidu. Un desertu gatavošana vienmēr piešķir dažādību ierastajam gatavošanas procesam, it īpaši, ja izvēlētais ēdiens apvieno pagatavošanas vienkāršību un oriģinalitāti. Aveņu pīrāgs ir viena no šīm iespējām. Tas ir ideāli piemērots vasaras periodam, kad karstais laiks nevēlas ēst karstos desertus. Pīrāgā esošās avenes varat arī aizstāt ar jebkuru citu ogu , padarot to daudzpusīgu un piemērotu jebkurai sezonai.
Želejās pīrāgs ar avenēm
Recepte vienkāršam pīrāgam, kas piemērots ģimenes vakariņām un svētku vakaram.
Gatava mīkla
1 dators.
Baltais cukurs
1 glāze
Kukurūzas ciete
3 ēd.k
Ūdens
1 glāze
Aveņu želeja
1/4 tase
Svaigas avenes
2,5 glāzes
Putukrējums
1 glāze
Gatavošanas metode
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 230 grādiem. Cep jebkuru plānu mīklas pīrāga pamatni 15 minūtes.
Katliņā liek cukuru, kukurūzas cieti un ūdeni. Vāra apmēram 10 minūtes uz vidējas uguns, līdz cukurs un ciete izšķīst un maisījums sabiezē. Noņem no uguns un pievieno aveņu želeju, samaisa.
Pīrāga apakšā kārto svaigas avenes. Uzlejiet iegūto maisījumu virsū un ievietojiet kūku ledusskapī uz 4 līdz 6 stundām. Pasniedzot dekorē ar putukrējumu.