Ja kafija ir pārāk rūgta, pievērsiet uzmanību etiķetei. Ja pupiņas ir Robusta šķirnes, jūs nevarat atbrīvoties no spēcīgā rūgtuma. Tiem, kas dod priekšroku maigākai garšai, vajadzētu izvēlēties arābika vai abu šķirņu maisījumu.
Garšu ietekmē arī cepšanas pakāpe. Tās var būt vieglas, vidējas vai intensīvas. Viegli grauzdēti graudiņi ir gaiši zeltainā krāsā, un tie nav ļoti rūgti. Tomēr aromāta līmenis būs zemāks.
Mūsdienās smalkā maluma dēļ kafiju var pagatavot gan smalcinātājā, gan tieši tasītē. Tomēr pieredze rāda, ka, pagatavojot kafiju krūzē, tā kļūst rūgta. Lēna brūvēšana destilācijas rūpnīcā ne tikai novērš dzērienam nepatīkamo rūgtumu, bet arī piešķir dzērienam bagātāku, aromātiskāku kvalitāti. Svarīgi, lai karstums būtu minimāls, jo intensīva vārīšanās padarīs kafiju pārāk karstu un tā kļūs vēl rūgta.
Dažādas piedevas var padarīt to aromātiskāku. Dīvaini, ka sāls var palīdzēt arī pret rūgtumu. Tikai daži graudiņi katliņā var pilnībā mainīt kafijas garšu. Pat stipri grauzdētām pupiņām ir maigāka garša, taču kafijas dzēriens joprojām ir sātīgs, nezaudējot savu pilnīgumu. Vislabāk to baudīt ar krējumu un nedaudz brūnā cukura.