Home » Ķirbja siera plācenīši ar krabju nūjiņām

Ķirbja siera plācenīši ar krabju nūjiņām

no Ilona Meija
0 Komentāri Ziedot

Kad mājās ienācis ķirbis, laiks to likt lietā – šoreiz pagatavojot ķirbja plācenīšus, kas garšos kā lieliem, tā maziem. Citas tikpat gardas receptes meklē Instagram profilā @edam_majas!

Nepieciešams (12–14gb.):

  • 400g ķirbja biezeņa;
  • 200g siera (Holandes, Tilzītes, Gouda utml.);
  • 170g krabju nūjiņu (6-7 gb.);
  • 2 olas (M izm.);
  • 80g rudzu miltu;
  • 60g kviešu miltu;
  • 1 tējk. cepamā pulvera;
  • Garšvielas, zaļumi

Pagatavošana:

Pagatavo ķirbja biezeni. Ķirbi sagriež kubiņos (vajadzēs ~500-600g ķirbja mīkstuma), liek katliņā, pievieno nedaudz ūdens, vāra, līdz mīksti, nolej lieko šķidrumu, tad sablenderē ar rokas blenderi vai saspaida biezenī. Atstāj atdzist.

Sieru sarīvē uz rupjās rīves, krabju nūjiņas sagriež nelielos gabaliņos. Zaļumus smalki sakapā. Samaisa abus miltu veidus ar cepamo pulveri un šķipsniņu sāls.

Kad ķirbja biezenis atdzisis, tad pievieno olas, samaisa. Tad pa daļām ber klāt miltu maisījumu un iemaisa. Pievieno garšvielas, bet skatās ar to daudzumu, jo vēl nāks klāt siers. Beigās iemaisa sarīvēto sieru, krabju nūjiņas un zaļumus. Mīklu atstāj uz 30 – 60 minūtēm savilkties.

Kad mīkla gatava, vidējā eļļas daudzumā cep plācenīšus, ņemot ēdamkarotes daudzuma mīklu. Cep, līdz zeltaini brūniem. Pasniedz ar krējumu vai citu mērci pēc izvēles. Gardi gan silti, gan atdzisuši, noderēs arī līdzi ņemšanai.

Ja esat atklājis pareizrakstības kļūdu, lūdzu, paziņojiet mums, izvēloties šo tekstu un nospiežot Ctrl+Enter.

Jums var arī patikt

Leave a Comment

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Šī vietne izmanto sīkfailus, lai uzlabotu jūsu pieredzi. Mēs pieņemam, ka jūs ar to piekrītat, bet jūs varat atteikties, ja vēlaties. Pieņemt Lasīt vairāk

Konfidencialitātes un sīkdatņu politika
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

BALTIJASZINAS MEDIJU NAMS 2024 Visas tiesības aizsargātas.