Uztura speciāliste Vera Denežka sacīja, ka daži gaļas veidi ne tikai nepalielina holesterīna līmeni, bet tos drīkst ēst arī tad, ja tas ir paaugstināts.
Vera Denežka uzskata, ka ir gaļas veidi, kas nekaitē asinsvadiem, uzlabo vielmaiņu un samazina aterosklerozes risku.
“Kopumā gaļa ir olbaltumvielu, visa kompleksa vitamīnu, mikroelementu un aminoskābju avots, kas nepieciešams normālai cilvēka organisma darbībai. Tāpēc pat cilvēkiem ar augstu holesterīna līmeni vajadzētu ēst gaļu. Galvenais ir izdarīt pareizo izvēli un to necepināt,” skaidroja eksperts.
Augsta holesterīna līmeņa gadījumā uztura speciāliste ieteica uzturā iekļaut truša gaļu (satur daudz olbaltumvielu un noderīgas polinepiesātinātās taukskābes), paipalu (minimāls holesterīna līmenis, maksimāli daudz uzturvielu) un jēra gaļu. “Pastāv mīts, ka tā ir trekna gaļa, kas kategoriski nav piemērota cilvēkiem ar paaugstinātu holesterīna līmeni.
Patiesībā ir tieši pretēji. Aitas gaļā nav daudz holesterīna, bet ir lecitīns, kas atbild par holesterīna sadalīšanos un tā normālu līmeni, tāpēc kalpo kā profilaktisks līdzeklis pret aterosklerozi,” rezumē Vera Denežka.