Laika gaitā redze var pasliktināties, bet, ja vēlaties novērst vai palēnināt šo procesu, britu oftalmologs Makss Halfords iesaka bagātināt savu uzturu ar diviem pārtikas produktiem.
Viņš saka, ka redzes saglabāšanai ir ieteicams biežāk ēst kāpostus un sarkano papriku, jo tie satur antioksidantus luteīnu un zeaksantīnu, kas labvēlīgi ietekmē redzes sistēmu.
Tiek uzskatīts, ka tās var aizsargāt tīkleni no kaitīgās gaismas un jo īpaši dzeltenās plankumainās zonas acs aizmugurē no nolietošanās. Tas savukārt varētu palēnināt ar vecumu saistītās dzelteno plankumu deģenerācijas progresēšanu.
Makss Halfords norādīja, ka veselīgā sabalansētā uzturā jābūt visām acīm nepieciešamajām uzturvielām un minerālvielām, lai tās būtu pēc iespējas veselākas.