Šodienai noteikti piestāv kāds spirdzinošs deserts, kas sniegs vitamīnu un enerģijas lādiņu. Ielūkojies raidījumā “Vakariņš ar savējiem”, lai novērtētu, ko par desertu teica slavenības.
Nepieciešams krēmam:
- Saldais krējums;
- Želejas cukurs;
- Vaniļas cukurs;
Ķīselim:
- Ūdens;
- Smiltsērkšķu ogas;
- Cukurs;
- Kartupeļu ciete
Pagatavošana:
Krēma:
Saldo krējumu silda uz lēnas uguns, pieber želejas cukuru, vaniļas cukuru. Kad izkusis, lej traukā un liek ledusskapī.
Ķīseļa:
Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno ogas un vāra 5 min.
Ogas nokāš un izberž caur sietu. Masu turpina vārīt un pievieno cukuru.
Aukstā ūdenī izšķīdina kartupeļu cieti un lēnām pievieno to ātri maisot. Tiklīdz pirmais burbulis, tā ņem nost.
Visu atdzesē – krēmu pasniedz pārlietu ar ķīseli.