39
SASTĀVDAĻAS
- 1,4 kg jauno kartupeļu
- 150 g žāvēta šķiņķa (plāni sagriezta)
- Neliels sarkanais sīpols
- 3 ēdamkarotes skābā krējuma
- 3 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa
- 250 ml augu eļļas
- 2 ēdamkarotes sinepju
- 2 tējkarotes ķimeņu
- Saišķis pētersīļu
PAGATAVOŠANA
- Kartupeļus notīra un izvāra. Sīpolu nomizo un sīki sagriež, sajauc ar etiķi, krējumu un sinepēm.
- Pieber ķimenes un sāli. Pēc tam, maisījumu kuļot, pakāpeniski pielej eļļu. Kad mērce sāk sabiezēt, pēc garšas vēl pieber sāli.
- Kartupeļus sagriež plānās sķēlītēs un lielā traukā, rūpīgi samaisa ar mērci.
- Šķiņķi sagriež strēmelītēs, samaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem un pievieno salātiem. Visu samaisa.