Sastāvdaļas
- 1 tase tomātu mērces
- 1,5 tases Mocarellas siera
- 9 salami šķēlītes
- 7 šķiņķa šķēlītes
- 1 ola
- oregano
Mīklai:
- 1 tase silta ūdens
- 2,1/4 tējkarotes sausā rauga
- 1 ēdamkarote medus vai cukura
- 2 tējkarotes sāls
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 3 tases miltu
Pagatavošana
- Gatavo mīklu – silto ūdeni samaisa ar raugu un tējkaroti cukura.
- Maisījumam pievieno sāli, olīveļļu, ar mikseri samaisa mīklu, maisa 15-20 minūtes.
- Tad mīklu liek, ar augu eļļu ietaukotā bļodā, uzklāj dvieli, atstāj rūgt 1-1,5 stundas.
- Kad mīkla uzrūgusi, pusi mīklas izrullē 25×40 cm lielā plāksnē.
- Izrullētajai mīklai uzklāj tomātu mērci, no malām atstājot, 6-7 cm brīvus.
- Tomātu mērcei uzkaisa daļu rīvēta Mocarellas siera, izkārto šķiņķi, salami, ar sakultu olu noklāj brīvās mīklas maliņas.
- Noziestās, šaurās mīklas maliņas noloka, satin ruleti, liek to veidnē.
- Ruleti noziež ar sakultu olu, uzkaisa atlikušo Mocarellas sieru, iegriež šķērsām iegriezumus, ik pa 4-5 centimetriem.
- Pārkaisa ar oregano.
- Cep 240-250°C temperatūrā, 10-12 minūtes.
- No otras mīklas puses cep vēl vienu stromboli.
Vairāk stāstu
Ar šokolādes krēmu pildītas pankūkas
Šīs pankūkas novērtēs ikviens šokolādes mīlis. Laiks ķerties pie darba! Nepieciešams: 400 g šokolādes krēma (piemēram, "Nutella") 2 olas; 2...
Torte “Napoleons” no cepumiem
Izrādās, ka šo kūku nemaz nav tik sarežģīti pagatavot, ja mājās ir cepumi "austiņas". Laiks ķerties pie darba. Citas tikpat...
Vistas rullīši rīvmaizē ar siera vidiņu
Kad laika ir pavisam maz, lai pagatavotu ko siltu vakariņām vai pusdienām, šī recepte noteikti būs īstā. Citas tikpat gardas...
Vistas rullīši rīvmaizē ar siera vidiņu
Kad laika ir pavisam maz, lai pagatavotu ko siltu vakariņām vai pusdienām, šī recepte noteikti būs īstā. Citas tikpat gardas...
Krabju nūjiņu groziņi
Lieliska un viegli pagatavojama uzkoda. Tā sniegs svaiguma un sāta sajūtu – laiks ķerties klāt gardo groziņu pagatavošanai. Citas tikpat...
Slinkie gaļas plācenīši
Laiks ķerties klāt kam pavisam vienkāršam. Šie gardie plācenīši būs kas pa vidu starp čeburekiem un pīrādziņiem. Citas tikpat gardas...