39
Sastāvdaļas
- 300 g skābeņu
- 3 kartupeļi
- 1 burkāns
- 1 sīpols
- 5 olas
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
- melnie smaržīgie pipari – pēc garšas
- 1 vai 2 tējkarotes sāls – pēc garšas
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo un sagriež mazos kubiņos.
- Ielieciet kartupeļus katliņā, ielejiet 2 litrus ūdens un uzlieciet uz uguns. Vārīšanās brīdī putas noņem.
- Kamēr mūsu kartupeļi vārās, cepsim. Burkānus sarīvē, sīpolu smalki sagriež.
- Ielejiet pannā 2 ēdamkarotes augu eļļas un viegli apcepiet dārzeņus, apmēram 5 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
- Apmēram 5-7 minūtes pēc ūdens uzvārīšanas katliņā ar kartupeļiem pievienojiet apceptos dārzeņus, pievienojiet arī piparu graudus. Samaziniet siltumu un ļaujiet vārīties vēl 10 minūtes.
- Pa to laiku ir nepieciešams atbrīvot skābeņu lapas no kātiem un sagraizīt gabaliņos.
- Sadaliet 5 olas bļodā un viegli sakratiet tās ar putojamo slotiņu vai dakšiņu. Šeit ir vērts atzīmēt, ka ir divi veidi, kā pagatavot skābeņu zupu: ar cieti vārītu un smalki sagrieztu olu. Es izvēlējos jēlu olu recepti, jo tā man patīk labāk.
- Pievieno skābenes, viegli samaisa un vāra 3-4 minūtes.
- Tad, turpinot maisīt zupu, plānā strūkliņā ielej tajā sakultas olas un pieber sāli, piparus pēc garšas. Paturiet zupu tikai pāris minūtes uz uguns, un viss, mūsu skābeņu zupa ir gatava.
- Lej bļodiņās klasisko skābeņu zupu ar olām un pasniedz karstu vai aukstu, ar skābo krējumu.