47
Sastāvdaļas
Mīklai:
- 250 g miltu
- 1 ēdamkarote skābā krējuma
- 90 g sviesta
- 1 ola
- 1/2 tējkarotes sāls
Pildījumam:
- 3 lieli kartupeļi
- 300 g vistas gaļas
- 1 sīpols
- šķipsniņa sāls
Pārliešanai:
- 2 olas
- 50 g skābā krējuma
- 50 ml piena
- šķipsniņa sāls
- šķipsniņa malta čili
- 1/4 tējkarotes malta muskatrieksta
- 1 ēdamkarote sakapātu zaļumu
Pagatavošana
- Miltus samaisa ar aukstu sviestu.
- Miltos izveido padziļinājumu, iesit tajā olu, skābo krējumu, sāli, samaisa elastīgu mīklu.
- Mīklu ietin pārtikas plēvē, liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Pildījumam – izvāra nomizotus kartupeļus un gaļu, gatavus sagriež gabaliņos.
- Sīpolu sīki sagriež, cep minimālā augu eļļas daudzumā, kamēr kļūst zeltains.
- Samaisa sāli, kartupeļus, gaļu un sīpolu.
- Gatavo maisījumu pārliešanai – ar putojamo slotiņu sakuļ olas, skābo krējumu, pienu, sāli, piparus, muskatriekstu, zaļumus.
- Veidni ieziež ar sviestu, liek tajā mīklu, izveidojot augstas mīklas maliņas.
- Virsū mīklai liek pildījumu, pārlej maisījumu.
- Cep 180°C temperatūrā, 40-45 minūtes, pīrāga gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss – gatavs!