50
Sastāvdaļas
- 1 tase tomātu mērces
- 1,5 tases Mocarellas siera
- 9 salami šķēlītes
- 7 šķiņķa šķēlītes
- 1 ola
- oregano
Mīklai:
- 1 tase silta ūdens
- 2,1/4 tējkarotes sausā rauga
- 1 ēdamkarote medus vai cukura
- 2 tējkarotes sāls
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 3 tases miltu
Pagatavošana
- Gatavo mīklu – silto ūdeni samaisa ar raugu un tējkaroti cukura.
- Maisījumam pievieno sāli, olīveļļu, ar mikseri samaisa mīklu, maisa 15-20 minūtes.
- Tad mīklu liek, ar augu eļļu ietaukotā bļodā, uzklāj dvieli, atstāj rūgt 1-1,5 stundas.
- Kad mīkla uzrūgusi, pusi mīklas izrullē 25×40 cm lielā plāksnē.
- Izrullētajai mīklai uzklāj tomātu mērci, no malām atstājot, 6-7 cm brīvus.
- Tomātu mērcei uzkaisa daļu rīvēta Mocarellas siera, izkārto šķiņķi, salami, ar sakultu olu noklāj brīvās mīklas maliņas.
- Noziestās, šaurās mīklas maliņas noloka, satin ruleti, liek to veidnē.
- Ruleti noziež ar sakultu olu, uzkaisa atlikušo Mocarellas sieru, iegriež šķērsām iegriezumus, ik pa 4-5 centimetriem.
- Pārkaisa ar oregano.
- Cep 240-250°C temperatūrā, 10-12 minūtes.
- No otras mīklas puses cep vēl vienu stromboli.